Zoek

Obesitas

Obesitas en overgewicht zijn twee termen die worden vaak door elkaar heen gebruikt. De Body Mass Index, ofwel obesitas BMI, is het getal dat laat zien of er sprake is van overgewicht of (ernstige) obesitas. Een BMI tussen de 18,5 en 25 (bij volwassenen), valt volgens het Voedingscentrum onder ‘gezond gewicht’. Bij een BMI van 25 tot 30 is er sprake van overgewicht. Is de BMI hoger? Dan wordt overgewicht ‘obesitas’ genoemd. Obesitas symptomen verhogen het risico op ziektes zoals diabetes of hart- en vaatziekten.

Obesitas: hulp bij afvallen

Heb jij te maken met overgewicht of obesitas en wil je hier nu echt iets aan doen? Result Sports heeft erkende bewegingsdeskundigen en voedingsconsultants voor jou klaar staan. Wij begeleiden jou persoonlijk én optimaal bij overgewicht en obesitas.

Result Sports helpt jou met afvallen door:  

  • Gezond en vooral lekker te eten zonder een dieet,
  • In combinatie met regelmatig sporten.

Kleine stapjes en grote veranderingen

Door met kleine stapjes te beginnen, maak je een grote sprong bij het bereiken van een gezond gewicht. Je merkt dat je niet alleen qua kilo’s positieve veranderingen ondergaat, maar dat jouw energiepeil toeneemt. Mentaal ga je je ook veel fitter voelen. Je zelfvertrouwen groeit en je voelt je beter, fitter, stralender en energieker. Elke kilo eraf betekent minder risico op diabetes of hart- en vaatziekten. Vind je afvallen lastig? Lees dan eens over afvallen met het Vytal voedingsprogramma. 

Gedurende dit hele proces kun je maximaal vertrouwen op de begeleiding en de steun van onze bewegingsdeskundigen van het Preventiecentrum Gezondheid.

Afvallen en sporten gaan hand-in-hand

Afvallen staat niet alleen in het teken van gezond en evenwichtig eten. Ook sporten speelt een belangrijke rol. Je krijgt een individueel schema waar gezond eten en sporten hand-in-hand gaan. Het is geen dieet, maar een volledig leefstijlprogramma. Het is eerst even wennen, maar je hebt het snel onder de knie: de nieuwe gewoonten heb je je na zes weken eigen gemaakt.

Met hulp van de bewegingscoach begin je met sporten, waarbij wij jou uitdagen om steeds weer een stukje verder te gaan! Na een training kijk je met trots terug op het resultaat van die dag. Dit stimuleert je om de volgende keer weer naar een nieuw ‘persoonlijk record’ te streven. Wij blijven wij jou uitdagen om het allerbeste uit jezelf en het sporten te halen.

Result Sports in Horn is geaccrediteerd als Preventiecentrum Gezondheid voor de begeleiding van mensen met overgewicht en obesitas.

Obesitas preventiecentrum gezondheid Result Sports Horn, voedingsbegeleiding

Wat zijn de gevolgen van obesitas?

Het klinkt naar, maar het is de realiteit: obesitas veroorzaakt ziekten als diabetes.

Los van de lichamelijke risico’s is er een verhoogde kans op depressies, afname van de psychische gezondheid en toenemende eetproblemen. Een vicieuze cirkel…

Van het voorgaande word je niet veel vrolijker. Waar je wél vrolijk van wordt is:

  1. Dat je alle respect en support van ons krijgt, zodra je start met ons gezond-gewicht programma.
  2. Dat je trots op jezelf mag zijn, zodra je zelf de verantwoordelijkheid voor je gezondheid neemt.
  3. Dat je je nooit voor je gewicht hoeft te schamen binnen onze sportschool.
  4. Je snel merkt dat je gewicht afneemt.
  5. Terwijl je nog steeds lekker mag eten.
  6. Wij jouw extra ruggengraad zijn als het even lastig is.
  7. Je meer energie krijgt én je zelfvertrouwen een heerlijke boost
  8. Sporten en bewegen week-na-week (veel) gemakkelijker worden!

Obesitas? Jij niet meer…!

Heb je zin gekregen om samen met ons met jezelf aan de slag te gaan? Of heb je nog vragen of twijfels? Voel je vrij en veilig om er met ons over te komen praten. Of kom eens vrijblijvend kijken in onze sportschool in Horn. Als kleinschalige sportschool in een dorp, staan wederzijds respect en sociale verbondenheid bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn de sportschool waar iedereen kan komen sporten zoals hij of zij is, waarbij ieder zijn/haar eigen tempo mag bepalen en individuele gezondheids- en bewegingsdoelen kan nastreven. Ongeacht leeftijd én gewicht: je bent welkom!

Hebben wij jou overtuigd? Maak dan meteen een afspraak met ons.