Zoeken

Diabetes

Bij diabetes preventie (type 2) richt men zich vooral op leefstijlfactoren zoals een gezonde leefstijl en het bereiken en behouden van een gezond gewicht.

Mensen met prediabetes, een hoog risico op hart- en vaatziekten en mensen met overgewicht behoren tot de hoog-risicogroepen voor diabetes. Een gezonde leefstijl vermindert het risico op diabetes type 2 met 50%!

Diabetes preventie door een gezonde leefstijl

Erfelijkheid en leeftijd kunnen bij diabetes een rol spelen, maar in de meeste gevallen kun je diabetes type 2 zelf voorkomen. Hoe? Door een gezonde leefstijl! Weet je dat als je elke dag 30 minuten aan lichaamsbeweging doet, dit al het diabetesrisico met 30% vermindert?

Werd diabetes mellitus bij je geconstateerd? Je kunt er zelf veel aan doen om erger te voorkomen. Vind je dat lastig? Dan zijn wij er voor je!

Bewegen is gezond; je wordt er fitter en blijer van! En het draagt een flinke steen bij aan de diabetespreventie.

In ons Preventiecentrum Gezondheid staan bewegingsdeskundigen klaar om je te begeleiden. Wij zorgen ervoor dat je verantwoord sport binnen de mogelijkheden die je hebt. Maar… wij dagen je ook uit. Nee, grenzen overschrijden doen wij niet. Uitdagen wel! Wij willen dat je sporten en bewegen hartstikke leuk gaat vinden!
Wat nog leuker is dat je na een poosje merkt dat  je snel groeit in kracht, uithoudingsvermogen en overdag veel meer energie hebt! Daarmee win je veel kwaliteit van leven!

Ben jij klaar voor verandering? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Diabetes en sport, Result Sports Horn, Preventiecentrum Gezondheid

Sport: kleine stapjes met veel resultaat

Result Sports wil dat sporten en gezondheidspreventie voor iedereen haalbaar is. Wij weten ook dat het soms lastig is om nieuwe leefstijlgewoonten aan te nemen. De reden dat dit vaak niet lukt is, dat de lat direct te hoog wordt gelegd. Daarom doen wij alles in stapjes. Je zult echter zien dat die kleine stapjes na een aantal weken tot een groot resultaat hebben geleid. Ineens merk je dat je meer aankunt als in het begin.

"Door te bewegen activeer je de hersenschors. Die zorgt ervoor dat er een rem komt op negatieve gevoelens, zoals je niet lekker of gestrest voelen. Sporten, wandelen en fietsen zijn activiteiten die je stemmingen verbeteren. Ook dát heeft een positief effect op gezondheid! "

Voeding en diabetespatiënten

Een lastig onderdeel is het aanpassen van eetgewoonten. Gezonde voeding is al belangrijk maar bij diabetes is dit het allerbelangrijkste. Elke kilo lichaamsgewicht die je kunt verliezen, draagt bij aan stabilisatie van diabetes. Daarom besteden wij in onze diabetesbegeleiding ook ruim aandacht aan voeding. Heb je overgewicht dan helpen wij jou om die overtollige kilo’s op een gezonde manier kwijt te raken. Je staat er dus niet alleen voor! Result Sports is er voor jou!

 

Vraag hier je gratis proefles aan.

Wil je gebruik maken van een gratis proefles bij Result Sports Horn, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!​

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.