Zoeken

Functioneel Trainen

Wat is functioneel trainen?

Functioneel trainen is de nieuwste trend in de fitnesswereld; het is het best te beschrijven als het trainen met diverse oefeningen waarmee de sporter leert omgaan met zijn eigen lichaam in al zijn vormen van beweging. Experts zeggen: 'Functioneel trainen is het trainen van beweging, niet van spiermassa'.

 

Waarom functioneel trainen?

Elke dag word je geconfronteerd met verschillende bewegingen: opstaan, lopen/rennen naar de bus, iets oppakken, wegzetten, opruimen, etc. Door op een functionele manier te trainen leer je beter om te gaan met bewegingen die weer op hun beurt grote waarde hebben in je dagelijkse leven. Functioneel trainen bootst de bewegingen na die het lichaam kent. Maar waar het bij de meeste mensen om gaat, is natuurlijk het krijgen van een mooi strak en gezond lichaam. Door op een functionele manier te trainen zul je dit sneller realiseren dan bijvoorbeeld met wandelen of fietsen! Je zult, naast het ontwikkelen van een goede spierfunctionaliteit, sneller afvallen, sneller een strakke buik ontwikkelen en dat allemaal op een leuke manier!

Functioneel trainen: ontwikkelen van bewegingsvaardigheden

Vaak wordt beweerd dat trainen zonder toestellen minder veilig zou zijn in vergelijking tot het werken op ‘gestuurde’ fitnesstoestellen, maar niets blijkt minder waar. De nieuwe trend in de fitnesswereld verplaatst zich dan ook naar de ‘functionele training’.

Functionele training is een trainingsvorm gericht op het ontwikkelen van deze bewegingsvaardigheden. Vaardigheden die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons leven, prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

Functioneel trainen kan niet iedereen zomaar even doen. Er is goede professionele hulp voor nodig en daar helpen de instructeurs van Result Sports je graag bij.

Funtioneel trainen, result sports Horn

Vraag hier je gratis proefles aan.

Wil je gebruik maken van een gratis proefles bij Result Sports Horn, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!​

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.