Zoek

Houdingsklachten

Klachten van nek, rug, schouders

Houdingsklachten worden veroorzaakt door verkeerd bewegen, zitten of bukken. Door de opkomst van het digitale werken is het aantal houdingsklachten enorm gestegen. Ongeveer 80% van de bevolking heeft nek- of schouderklachten, klachten aan de onderrug, midden- of bovenrug. Dat is akelig veel.

Daarom biedt Result Sports Horn als Preventiecentrum Gezondheid een speciaal programma dat in het teken staat van houdingsklachten.

Voorkom chronische rugklachten

Als je rugpijn negeert, dan loop je risico op chronische rugklachten. Daarom raden wij aan, zodra je merkt dat je vaker pijn aan de rug hebt, contact op te nemen met een fysiotherapeut. Naast fysiotherapie is bewegen, onder begeleiding van een sportcoach die ervaring heeft met rugklachten, een must. De sportcoaches van Result Sports zijn hiervoor opgeleid. Met hulp van de juiste sportoefeningen kunnen wij veel rugklachten verbeteren.

Aanbod op maat bij houdingsklachten

Wij bieden tal van oefeningen bij rugklachten die passen bij de soort klacht en de conditie van de sporter! De eGym toestellen zijn op individuele rugklachten in te stellen, zodat de rug nooit wordt overbelast.

Preventiecentrum Gezondheid

Onze accreditatie als Preventiecentrum Gezondheid bevestigt dat wij gespecialiseerd zijn in de leefstijlbegeleiding van mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, niet-aangeboren hersenletsel, reuma, maar ook met overgewicht of obesitas.

Houdingsklachten: pijn in de schouder

Schouderklachten komen veel voor en staat op de derde plaats van de houdingsklachten, vooral bij zittende beroepen. Dat gaat vaak gepaard met nekklachten. Werk je veel achter de computer en zit je bijvoorbeeld verkeerd, dan wordt het alleen maar erger als je er niets aan doet. Sporten en fysiotherapie helpen beiden om jouw schouderklachten te verminderen. Onze sportschool biedt gevarieerde oefeningen bij schouderklachten. Begin er vandaag dus nog mee!

Hebben wij jou overtuigd? Maak dan meteen een afspraak met ons.

Houdingsklachten Preventiecentrum Gezondheid Result Sports Horn

Houdingsklachten: nek- en hoofdpijnklachten

Bij nekklachten ervaar je naast hoofdpijn soms ook duizeligheid. Maar er zijn meer symptomen:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Oorsuizen
  • Nekhernia
  • RSI

Met speciale oefeningen bij nekklachten krijg je het weer onder controle! Wij adviseren wij jou graag!

 

FAQ: veel voorkomende vragen

Helpen oefeningen bij schouderklachten?

Bij schouderklachten is het belangrijk om te blijven bewegen om te voorkomen dat de schouders stijf worden! Met schouderoefeningen stimuleer je de schouders extra om soepel te blijven. Doe dat minimaal 2x per week. Houd wel in de gaten dat je het echt langzaam opbouwt! eGym is hiervoor een goed sportmethode!

Is stress een oorzaak van nekklachten?

Stress en spanning gerelateerde spierproblemen zijn tegenwoordig helaas een veelvoorkomende klacht. Door stress verkrampen jouw spieren: dus ook de spieren in de nek en schouders. Sporten is een goede, gezonde manier om stress te reduceren.

Hoe kan ik sporten met rugklachten?

Iedereen kan sporten; ook met rugklachten. Dan is bewegen zelfs helemaal aan te raden! Het motto is dan wel: 'wees voorzichtig en sport regelmatig'. Daar help de sportcoach jou bij. Die weet hoe jij voorzichtig kunt sporten, welke oefeningen bij welke rugklacht passen en de coach let ook op dat jij jouw rug niet overbelast.

 

Heb je hierover vragen? Neem dan contact op met Result Sports!