Zoek

Preventiecentrum Gezondheid

Gezond zijn en blijven liggen binnen handbereik

Preventiecentrum gezondheid in Horn: preventief werken aan je gezondheid is belangrijk voor mensen van alle leeftijden! Weet je dat Result Sports - naast een sportschool - ook een erkend Preventiecentrum Gezondheid in Horn is? Dat betekent dat wij kunnen begeleiden, bij het bevorderen van een goede gezondheid.

Ben je lid van onze sportschool dan controleren wij jou geregeld op:

 • Lichaamssamenstelling
 • Spierkracht
 • Bloeddruk
 • Gezond gewicht
 • Goede houding

Als Preventiecentrum Gezondheid helpen wij jou actief bij de volgende gezondheidsuitdagingen:

 

Met preventieadvies en -begeleiding richten wij ons op de gezondheid van mensen en het bieden van ondersteuning bij het actief bevorderen en beschermen van hun gezondheid.

Voorkom uitval door ziekte

Voorkomen dat je uitvalt door ziekte staat centraal bij ons Preventiecentrum Gezondheid. Maar dat is niet alles! Heb je te maken met een bepaalde aandoening of ziekte, dan kunnen wij jou ook helpen te voorkomen dat je verder achteruitgaat en/of dat het zelfs verbetert. Wij richten ons op zowel het gedrag als op jouw fysieke gesteldheid.

Gezond(er) worden en blijven

Goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid zorgen, betekent dat je preventief bezig bent met gezond blíjven! Dat doe je door gezond te eten, genoeg te bewegen, te zorgen voor rust en regelmaat naast voldoende ontspanning. Dat klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wij kunnen je hiermee helpen!

 

Preventiecentrum Gezondheid Horn, Result Sports

Results Sports is er om jou in beweging te krijgen (of te houden), om actief bezig te zijn met jouw gezondheid en de beperking van gezondheidsrisico’s. Door de erkenning als ‘Preventiecentrum Gezondheid’ weet jij zeker dat je bij ons in goede handen bent!

Wil jij weten hoe fit jij bent? Doe dan de gratis fittest.

 

Wat is het doel van preventiecentrum gezondheid?

Het doel van gezondheidspreventie is:

 1. Gezondheid te bevorderen door primaire preventie.
 2. Gezondheid te beschermen door gezondheidsbevordering.

 

Bij primaire gezondheidspreventie bieden wij verschillende programma’s aan, die voorkomen dat gezonde mensen een bepaald gezondheidsprobleem krijgen. Met gezondheidsbevordering helpen wij jou als je bijvoorbeeld na een operatie moet revalideren.

Gezondheidspreventie heeft dus ook als doel om achteruitgang bij bepaalde aandoeningen – zoals bijvoorbeeld diabetes, obesitas, reuma, houdingsklachten – te voorkomen.

Doelgroep preventiecentrum gezondheid

Bij Result Sports begeleiden wij de volgende doelgroepen:

 1. Mensen die gezond zijn en proactief aan hun gezondheid willen werken.
 2. Mensen met beginnende klachten (zoals rug- of polsklachten, etc.).
 3. Mensen met overgewicht (obesitas).
 4. Mensen die revalideren na een operatie of blessure.
 5. Mensen met een aandoening zoals reuma, fibromyalgie.
 6. Mensen die herstellende zijn van Covid-19 (corona).

 

Gezondheidspreventie naar behoefte

De preventie wordt ingezet naar gelang de vraag, de behoefte en de noodzaak die jij aangeeft. Tijdens een gratis intakegesprek gaan wij daar samen dieper op in:

 1. Wat is het uitgangspunt wat betreft jouw gezondheid?
 2. Wat wil je bereiken?
 3. Wat moet je ervoor doen om het doel te bereiken?
 4. Wat past bij jouw situatie en bij jou als mens?
 5. Wat verwacht je van jouw gezondheidscoach of bewegingsdeskundige?

 

Na het intakegesprek stellen wij een programma op, dat wij met je bespreken. Het wordt zodanig samengesteld dat jij het kunt volhouden, leuk vindt én er resultaat mee gaat halen. Tussentijds evalueren wij samen. Het programma en de begeleiding zijn zodanig flexibel dat het met jou meebeweegt.

Hebben wij jouw interesse gewekt? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? En vraag je je af in hoeverre wij samen jouw doel kunnen bereiken? Maak dan een afspraak en stel al je vragen! Wij nemen er de tijd voor… omdat wij gezondheid belangrijk vinden. Jij toch ook?

Is een gezondheidsprogramma net een brug te ver voor je? Wij hebben ook andere mogelijkheden om je te ondersteunen bij het bereiken van fit en vitaal leven!

 

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil een afspraak op*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.